Tribest'in en yeni üyesi Sedona Supreme’i, elmadan kabaklara, ekmekten ezmeye ve krakerden -et de dahil- her türlü kurutulmuş yiyecek tarifine kadar, tüm kurutma ihtiyaçlarınızda kullanabilirsiniz. İki aşamalı ardışık sıcaklık zamanlayıcısı (TST); et, domates ve turunçgiller gibi kurutma işlemine yüksek sıcaklıkta başlanması gereken yiyecekler için idealdir. Üstelik Sedona Supreme kurutucu aynı anda birden çok ürünü kurutabileceğiniz 9 adet paslanmaz çelik rafa ve 47lt geniş hacme sahiptir. Kontrollü sıcaklıkta yapılan kurutma işlemi, gıdalardaki enzimleri canlı muhafaza eder. Müthiş bir tat, renk ve koku elde etmenizi sağlar.
Sedona Supreme, iki aşamalı ardışık sıcaklık zamanlayıcısı ( TST ) özelliğine sahip olduğundan dolayı iki aşamalı kurutma yapabilirsiniz. Bu iki aşamalı kurutma size özellikle domates ve turunçgiller gibi kurutma işlemine yüksek sıcaklıkta başlanması gereken yiyeceklerde ısının verimli şekilde ayarlanmasına olanak sağlar.
Tribest Sedona Supreme, gıdalarınızı eşit şekilde kurutabilmek için 17.8 cm çapındaki merkezi tek fanlı ısıtma mekanizması ile ısıtılmış olan havayı sirküle eder ve eşit miktarda dağıtır. Bu fanın önündeki hava filtresi de dış mekan havasındaki partiküllere karşı gıdalarınızı korur. Bu filtre kolayca çıkartılıp tekrar tekrar yıkanabilir.
Aynı anda birden çok ürünü kurutabileceğiniz 9 adet paslanmaz çelik rafın toplam alanı 1.18 m2 dir. Ünitenin ön tarafında bulunan cam bir pencereden, iki adet iç LED ışık sayesinde kurutma işlemini engellemeden gıdalarınızı izleme rahatlığını da sunmaktadır. Tüm kontroller dijital kontrol paneli üzerinden yapıldığı için hem kuruttuğunuz dereceyi tam olarak kontrol edersiniz hem de süreyi. Tarifleriniz Amerika ya da İngiltere’den ise ˚F, diğer ülkelerden ise ˚C derece opsiyonunu kullanabilirsiniz.
Süper sessiz çalıştığı için aletiniz hiçbir şekilde rahatsızlık yaratmaz. Akşam siz uyurken evinizde sessizce kurutma işlemlerine devam eder.
Defya ailesi olarak tamamen kendi bünyemizde hazırladığımız reçete kitapçığımızda bulunan yüzlerce tarif sayesinde yerel marketlerde kolayca bulunabilecek malzemeler ile kraker, pestil, atıştırmalık, power bar, granola yapmak çok kolay. Kitapçığımıza buradan ulaşabilirsiniz.
*İdeal kurutma sıcaklığı ve süresi, enzimler ve vitaminler gibi besinler, 42°C'nin altındaki kurutma sıcaklığında maksimum düzeyde korunur. Kuruma süresi, nem içeriği, olgunluk, ortalama kalınlık, ayarlanan kurutma sıcaklığı ve kurutucunun toplam doluluğu gibi çeşitli faktörlere bağlı olarak değişir. Kurutma süresi, yiyeceklerin tamamen kurumasını sağlayacak şekilde ayarlanmalıdır. Genel bir kural olarak birkaç dilim veya parçayı iki parmağınızın arasına alarak bunların halen ıslak veya nemli olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Yüzey artık parmaklarınıza yapışmıyorsa veya dilim ya da parçaların yüzeyleri birbirine doğru kaymıyorsa kurutma yeterli demektir. Sıcaklığı artırarak kuruma süresini kısaltmayı seçebilirsiniz.
Çiğ kurutma için önerilen derece: 118°F / 48°C
Sedona Ku